Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 04-08-2016 19:13:20
Geldzaken & Recht

Mag een particuliere opleiding een rekening sturen?

Dit is een overeenkomst van opdracht.  daarbij gelden andere regels dan een gewone koop of dienst . deze moet in principe tussentijds opzegbaar zijn, in dit geval zelfs voor aanvang. omdat uw dochter nog helemaal niets heeft gevolgd van deze opleiding, hoeft zij slechts een klein gedeelte van de kosten te vergoeden. de reele kosten die de opleiding heeft gemaakt voor uw dochter. in dit geval is er nog geen les gevolgd, dus kan er zelfs geen loon voor de docent worden gevraagd. daar doen de algemene voorwaarden niets aan af.

klik https://vantill.nl/een-cursus-is-een-overeenkomst-van-opdracht-en-dus-tussentijds-opzegbaar/" target="_blank">hier kunt u daar meer over vinden

waaruit
een cursus is (in ieder geval) voor een cursist die een privépersoon is tussentijds opzegbaar zonder verschuldigdheid van de gehele cursusprijs, ook al is dit in de algemene voorwaarden van de cursusgever uitgesloten. wel moet de opdrachtgever dan de daadwerkelijk gemaakte kosten vergoeden inclusief het tot dan toe verschuldigde loon, verminderd met de kosten die de cursusgever door de beëindiging heeft bespaard.

en klik http://www.judex.nl/rechtsgebied/consumentenrecht/columns/394/particulier-mag-studieovereenkomst-tussentijds-be%c3%abindigen.htm" target="_blank">hier

waaruit

met betrekking tot de financiële gevolgen van de opzegging voor het opleidingsinstituut merkt het hof nog wel op dat de cursiste verplicht is om de redelijke loon- en onkosten van de opleider te vergoeden. in het algemeen zal een dergelijk bedrag (aanzienlijk) lager zijn dan het volledige cursusgeld. naarmate de cursist echter meer lessen gevolgd heeft (en de cursus voor een groter deel is afgerond), zal het opleidingsinstituut na annulering in het algemeen wel ruimer gecompenseerd moeten worden.

een deurwaarder kan pas bij u (uw dochter) langskomen als er een vonnis van een rechter is geweest. en die rechter kan wel eens heel wat milder oordelen over uw dochter dan het opleidingsinstituut en de forumleden hier.
gaat u maar eens flink googelen op opleiding en overeenkomst van opdracht. het beste is er met dit instituut uit te komen met een schikking, maar u kunt het ook tot de rechter laten komen.