Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 04-08-2016 21:25:24
Geldzaken & Recht

Mag een particuliere opleiding een rekening sturen?

Volgens mij geeft de schrijver er die suggestie aan, maar er staat duidelijk dit

uit het arrest van het gerechtshof amsterdam blijkt overigens niet wat de reden was van de opzegging.


dus dat is niet als reden gegeven. dan komt er een 'misschien' en een 'mogelijk'. allemaal ontsproten aan de ideeën van de schrijver, maar komt totaal niet uit het arrest voort.

wat er volgens mij speelt in de verklaring waarom er verschillend is geoordeeld, is dat de schrijver er niet uit komt.
het gaat hier om:

de verschuldigdheid van het cursusgeld betreft een onderwijsprogramma als geheel en het is niet zo dat het onderwijs (ook) in afzonderlijk af te nemen delen zou zijn georganiseerd. in dat laatste geval zou volgens het gerechtshof amsterdam een beroep op artikel 7:408 bw mogelijk wel slagen.

op die grond heeft het gerechtshof in amsterdam zijn uitspraak gedaan. maar dan krijg je meteen de volgende inconsistentie:
overigens was er in de zaken waarover het gerechtshof arnhem-leeuwarden en het gerechtshof den haag hadden geoordeeld ook geen sprake van in afzonderlijk af te nemen onderdelen onderwijs, dus daarin verschilden de zaken niet.

daarmee komt de schrijver op het probleem: waarom dán??? en dan komt het op speculeren aan. en komen de misschiens en mogelijks.

het is gewoonweg niet te verklaren vanuit dit stuk. ik zal de arresten nog wel een keer goed uitpluizen, maar ben er nu te moe voor.