Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

@H
@HENK@ - 05-08-2016 17:00:18
Voeding & Gezondheid

Is raspatat gezonder dan patat?

gezonder? waarom, het is in principe gewoon hetzelfde!


nieuw is het ook niet, ik herinner me een cafetaria in dordrecht waar het minstens 50 jaar geleden al verkocht werd.


ze persten daar de frietjes/ patat vlak voordat ze gebakken werden.


ik zie voordelen in misschien minder afval, makkelijkere opslag, constante kwaliteit enz. maar zeker niet in min of meer gezond. 


wat ik me wel voor kan stellen is dat doordat het eigenlijk aardappelpoeder is de textuur en smaak stabieler kan zijn maar of dat op lange termijn lekker is?


soms maakt juist de kleine variatie in smaken en texturen dat iets minder snel tegen eet.  


 


maar buiten dat, het is niet de patat die ongezond moet zijn (mits goed gebakken natuurlijk)  maar vaker de mate waarin het wordt gebruikt ;-)