Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
snitzel - 12-08-2016 18:34:16
Geldzaken & Recht

Hoe lang mag je iemand onderdak verlenen zonder je huursubsidie kwijt te raken?

die vriendin krijgt geen huursubsidie maar moet mijn dochter dan haar  zorgtoeslag betalen?
ik denk dat u bedoelt dat er dan 1 van de 2 de aanspraak van de zorgtoeslag krijgt op basis van toeslagpartnerschap? i.p.v. van beide de zorgtoeslag?

woont er geen kind op het adres van vriendin?  dan nee, dit heeft geen gevolgen voor de zorgtoeslag.

wel een kind op het adres? ja, dit heeft gevolgen.

als die vriendin een minderjarig kind heeft en er woont geen andere volwassene op het adres die al toeslagpartner van die vriendin is, wordt uw dochter automatisch toeslagpartner voor de zorgtoeslag ( wet omzigt,  artikel 3 lid 2 sub e  awir)


dus als er een kind betrokken is in de huishoudsamenstelling en uw dochter gaat huur betalen voor een kamer in het huis van die vriendin,dan kan die vriendin doorgeven ( via digi-d op www.toeslagen.nl) dat uw dochter een onderhuurder betreft. in dat geval dient er een onderhuurcontract opgesteld te worden. dit om vervelende situaties te voorkomen als er om bewijsstukken van onderhuur word opgevraagd door de belastingdienst. ook dan is het verstandig om de huurbetalingen via bankoverschrijvingen te doen ivm de bewijslast.
op deze manier behouden beide de aanspraak op de zorgtoeslag op basis van een  alleenstaande