Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 02-09-2016 16:10:36
Vrije tijd & Tuin

Mijn riool onder tuin buren

Hoi nora,

er zijn enkele zaken die onderzocht moeten worden wil je er zo goed mogelijk uitkomen. als jullie afvoer uiteindelijk aansluit op het riool dat loopt door de tuin van de buren ben jij aansprakelijk voor de kosten. zijn de buren ook op die zelfde rioolpijup aangesloten dan zijn de onkosten voor reparatie van het riool voor jou en de buren. zit de fout (het lek) in de koppeling van de regenafvoer aan de rioolpijp dan durf ik geen uitspraak te doen. is de rioolpijp beschadigd door werkzaamheden in de tuin van de buren of de boom in de tuin van de buren dan wordt het ook een kwestie waar de buren aansprakelijkheid hebben. 

als ik in zo'n situatie was zou ik bellen met mijn verzekering (opstal) en vragen hoe zij dit willen (laten) aanpakken. overigens is het wel zo dat als het jou pakkie-an is dan mag je (laten) graven in de tuin van de buren, zij zijn namelijk verplicht om jou of een reparerend bedrijf toegang te verschaffen. het is natuurlijk wel zo dat de plantjes weer terug gezet moeten worden of het gras hersteld met plaggen. soms is er na een half jaar weer gedoe, omdat er planten dood zijn gegaan. alleen al daarom zou ik eerst contact opnemen met de verzekering.
het is trouwens wel beter dat je de buren laat weten dat er iets aan de hand is, mocht de verstandhouding slecht zijn, dan kan dat toch ook met een briefje (waarvan je de kopie bewaart).

succes!
erky