Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 05-09-2016 13:53:05
Geldzaken & Recht

Schoolkosten


ouderbijdrage


alle geldelijke bijdragen die de school aan ouders vraagt, vallen onder de term ‘ouderbijdrage’. de ouderbijdrage heeft het karakter van een vrijwillige bijdrage, met andere woorden de toelating tot de school. het onderwijs of examens is niet afhankelijk van deze bijdrage. met de opbrengst van de ouderbijdrage worden veel nuttige en noodzakelijke activiteiten gefinancierd. u kunt daarbij denken aan leer- en hulpmiddelen ict, bijzondere leerlingbegeleiding en een collectieve ongevallenverzekering, maar ook aan activiteiten zoals excursies. de overheid vergoedt deze activiteiten niet, maar de school en de ouderraad vinden deze zaken wel belangrijk. voor diverse onderdelen van het lesprogramma kunnen daarom afzonderlijke (vrijwillige) bijdragen worden gevraagd.
 
aan het begin van ieder schooljaar ontvangt u een overzicht van alle kosten voor het betreffende jaar. we bieden de mogelijkheid om de rekening in één keer of in drie termijnen te voldoen. bij betaling in termijnen vragen wij u een machtiging te tekenen.
 
 
heeft u een vraag over de ouderbijdrage, dan kunt u mailen naar schoolkosten@farel.nl.

schoolboeken

schoolboeken (leermiddelen) zijn ook de komende jaren gratis voor ouders en leerlingen. de school betaalt deze leermiddelen uit een vergoeding van de overheid. deze vergoeding is met ingang van 1 augustus 2014 teruggegaan van € 321,-- naar €298,--- per leerling. daarom moet er bezuinigd worden op de leermiddelen.
 
eén van de bezuinigingen waartoe besloten is, is dat er komend schooljaar niet meer in werkboeken geschreven/getekend mag worden. daarmee kunnen werkboeken langer mee en dat moet de benodigde bezuiniging gaan opleveren. omdat komend schooljaar de werkboeken niet meer beschreven mogen worden zullen de leerlingen dus in een apart schrift moeten schrijven. ook moeten de werkboeken aan het eind van het schooljaar ingeleverd worden op school.
 
als een leerling toch in een werkboek geschreven heeft of het boek is beschadigd of kwijt, dan zullen wij dit bij ouders in rekening moeten brengen.
natuurlijk is dit geen prettige maatregel, maar de omstandigheden dwingen ons ertoe en we rekenen op uw begrip.

http://www.farel.nl/algemeen/ouderbijdrageschoolboeken/tabid/324/default.aspx" target="_blank">(bron)