Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 06-09-2016 18:51:20
Geldzaken & Recht

Hoe kun je ervoor zorgen dat de uitspraak rechter word nagekomen?

Jurofoon heeft er een blog aan gewijd. in het uiterste geval kunt u een kort geding aanspannen met een eis tot dwangsom voor iedere keer dat uw ex zich niet aan de afspraken houdt.

lees klik https://www.jurofoon.nl/blog/blogpost/ouders-en-recht-10-dwangmiddelen-bij-omgangsregeling" target="_blank">hier

waaruit o.a.:


het gebeurt helaas maar al te vaak dat één van beide ouders de omgangsregeling niet nakomt. de kinderen worden bijvoorbeeld niet meegegeven als de andere ouder de kinderen op de afgesproken dag komt ophalen. ook komt het regelmatig voor dat één van de ouders andere dagen wil afspreken dan de regeling voorstaat. wat kunt u doen indien u geconfronteerd wordt met dit soort situaties? 

dwangsom
het is ook mogelijk om een kort geding aan te spannen en een dwangsom te eisen voor elke overtreding van de omgangsregeling. natuurlijk garandeert dit niet de medewerking van de andere ouder maar het kan soms net de aansporing zijn die de weigerende ouder nodig heeft. u mag een door de rechter opgelegde dwangsom overigens niet verrekenen met eventuele alimentatie die u betaalt. onder bijzondere omstandigheden kan de rechter toewijzen dat de alimentatie worden geschorst, maar het spreekt voor zich dat dit niet in het belang is van het kind.