Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ta
TasjaFleur - 12-09-2016 15:18:58
Geldzaken & Recht

Notaristarieven erfenissen?

Ik ben in 2014 bij testament aangewezen als enig erfgenaam. de nalatenschap heb ik onder benificiare voorwaarden geaccepteerd.
er was geen sprake van onroerend goed, auto bezit of andere waardevolle zaken.
voor de verklaring van erfrecht heb ik ca. € 500,-- betaald. de verdere afwikkeling van de nalatenschap heb ik uit handen gegeven aan de notaris.
de kosten hiervoor bedroegen uiteindelijk ca. € 4.500,--. dus de totale kosten zijn uitgekomen op ca. € 5.000,--. het uurtarief van de notaris bedroeg € 175,-- en er zijn ca. 20 uur in rekening gebracht (ex. btw). de notaris heeft de nalatenschap naar alle tevredenheid en prima afgehandeld en ik kan iedereen aanbevelen om, zeker bij een te verwachtte negatieve nalatenschap, de hulp van een notaris in te roepen.dit voorkomt veel stress en het afwikkelen van een nalatenschap is toch wel erg specialistisch werk.