Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-09-2016 13:29:22
Computers & Telefonie

Wat is een goede vervanger voor een hp printer?

Ik meende deze vraag ook te hebben beantwoord maar zie dat niet.

ik heb veel jaren diverse hp inktjetprinters benut en m.u.v. de laatste 2 met overwegend na aankoop zelf gedane navulling. ook daarmee kon er al een probleem zijn maar er waren aardige instructies te vinden zoals bijv. afplakken van enkele koperpuntjes op de cartridge en dan resetten.

ik heb nu nog een hp 6700premium maar daar was, mede dankzij de aparte printkop (zat bij eerdere op de catridge) een deels defecte printkop die voor dit apparaat niet te vervangen bleek. daarna heb ik ook nog even een pro gehad maar die begaf het qua loopwerk. de hp 6700 benut ik nog wel voor multiscan.

ik beschik nu ook over een canon mg3550, specifiek gekocht omdat ook bij die de cartridges zelf gevuld kunnen worden.
maar ook daar geldt de truc dat op gegeven moment het apparaat meldt dat de cartridge leeg is. remedie: reset tot en met 4 x knipperen.
nu doet zich ook het probleem voor dat er steeds een melding komt dat het inktopvangbakje vol is. is ook te recetten (tip verkregen via dit medium). reparatie zou ca 3 x zoveel kosten dan de aanschafkosten. bij alle nieuwere printers met aparte printkop geldt dat je wel zelf kunt navullen maar dat dit wel uiters ingewikkeld is. remedie: dummies zoals er veel en goed te krijgen zijn. een reactie dat de printkop sneller verstopt zou zijn is van het zelfde soort broodje aap dan dat benzine van merkpompen beter zou zijn dan die van goedkope pompen. heel vaak komt de inkt van de verschillende merken en ook navul van een enkele en zelfde inktleverancier! (in nederland o.a. van talen).

de essentie is dat de merken juist hun geld proberen te verdienen met de verkoop van inkt van 'eigen merk'. hun verdienmodel dus. op de printer zelf wordt nauwelijks iets of niets verdiend.