Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 27-09-2016 15:44:08
Vrije tijd & Tuin

Ijzeren pinnen op gemeenschappelijke schutting

Hallo neodutchio .

mag ik pinnen op mijn schutting plaatsen ? 

ik heb pinnen op mijn schutting geplaatst tegen de kattenoverlast. nu kwam de buurman om te zeggen dat hij was daar niet zo blij mee was. als zijn dochter (9 maanden oud) erop gaat klimmen dan gaat haar handjes kapot. moet ik die pinnen er af halen of mag ik ze laten zitten? wij hebben last van de katten, maar hij niet, hij heeft zelf een kat. kan hij hier iets tegen doen? ben ik bijvoorbeeld aansprakelijk als de katten zich verwonden of moeten ze voor hun eigen katten zorgen? en als ze een ander overlast bezorgen? 

antwoord : 

de eerste vraag betreft de eigendomssituatie. als de schutting op de erfgrens staat is hij van u beiden, en mag u geen van beiden iets aan de schutting veranderen zonder instemming van de ander. staat hij op uw grond, dan is hij van u. over afrasteringen is wettelijk niets geregeld. in sommige gemeenten is in de plaatselijke verordeningen iets beschreven over schrik- of prikkeldraad in de omgeving van openbare wegen. u mag doorgaans een afrastering plaatsen, mits deze veilig is voor passanten (ook kleine kinderen), en voor kleinere huisdieren zoals honden en katten. als een kind of een kat zich echter aantoonbaar verwond heeft door de pinnen op de schutting zou u aansprakelijk gesteld kunnen worden.

bron : gratisadviseurs.nl