Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 27-09-2016 22:33:33
Geldzaken & Recht

Onzakelijke huur

Ja, dat is een goeie, tijger1. een huis van 84.000 euro verhuren voor 700 euro per maand, 8400 euro per jaar (ongeveer maximum bij huurtoeslag), zijnde 10% om maximale huurtoeslag voor het kind te krijgen waarbij de extreme huur onder tafel weer teruggesluisd wordt.
normaal zou je voor zo'n afbraakwoning misschien 250 euro per jaar kunnen vragen, 3,6%. toevallig ook een leegwaarderatio van 62%.
vreemd is dat de tabellen geen maximum ratiopercentage aangeven maar slechts een streepje.
http://financieel.infonu.nl/belasting/112933-tweede-woning-verhuren-en-de-leegwaarderatio-2015.html" target="_blank">http://financieel.infonu.nl/belasting/112933-tweede-woning-verhuren-en-de-leegwaarderatio-2015.html
dus eigenlijk zou 85% moeten worden aangehouden. 
degene die een truukje toepast om de huurtoeslag te maximaliseren, wordt ook nog eens beloond met een lagere woz box3-belasting dan op basis van die huurtoeslag-huur zou gelden.

maar ik denk dat de regel is, zou je een andere huurder dezelfde huur vragen dan de huidige huurder, die bijv. je kind is.