Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ed010
Ed010 - 02-10-2016 10:06:52
Geldzaken & Recht

Eon gaat rekeningen naar boven bijstellen: niet betalen?

Even op en rijtje: e.on rekent teveel, schandalig, direct terugbetalen, e.on rekent te weinig, hoe durven ze het alsnog te innen, mmmm
er waren in de uitzending geen rekeningen te zien met een correctiefactor kleiner dan 1, gek he, dat ondersteunt natuurlijk het verhaal niet.
geen andere bedrijven die de correctiefactor hanteren? eneco en oxxio doen het wel bijvoorbeeld, toch geen kleintjes lijkt me. 
opzet bij e.on? alle energiebedrijven staan (terecht) onder toezicht van autoriteiten zoals de acm. dus e.on riskeert een onderzoek door 'bewust' 2500 klanten op een totaal van honderdduizenden te benadelen en daarmee een kans op een boete die een veeldvoud is van wat dit zou opleveren? mmmm
en dan die rekening: de overheid dicteert de inhoud en vorm van de uniforme energierekening, niet de energiebedrijven. ja die is ingewikkeld, net als een pensioenoverzicht. maar de meeste mensen zijn nu eenmaal niet bereid meer dan 5 minuten per jaar aan zo'n overzicht te besteden, geen probleem, maar dan ook niet zeuren. net als wanneer je niet gaat stemmen maar wel op de regering afgeeft. eerst investeren dan bekritiseren.