Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 10-10-2016 16:02:51
Huishouden & Energie

Waarom dwingen om slimme meter te plaatsen

Met het vervangen van afgekeurde oude-meters is men behoorljk op achterstand geraakt en zèlfs de nieuwste slimme meters uit zwitserland en roemenië moeten nu soms al afgekeurd worden.

het plan om ooit per uur de stroomprijs te kunnen gaan wisselen als vervanging voor de piek- en daltarieven is de eigenlijke reden (ook van stedin) om tenslotte iedereen om te turnen op de slimme techniek.

teveel wind- of zonne-energie zullen dan overdag voor daltarieven gaan zorgen en omgekeerd wordt de energie in de nacht bij windflauwte per knopdruk duurder. op afstand kunt u dan die andere, momenteel nog zinloze slimme techniek aanwenden, namelijk van het werk uit de wasmachine of vaatwasser inschakelen op goedkopere daltarieven enz.

in het voorbeeldland, onze oosterburen, heeft men voorlopig de slimme meter voor particulieren teruggesteld, met de kostenberekeningen als argument, dat de opbrengsten voor de pariculiere klant lager zijn dan de baten voor de energie-opwekkers. alleen de industrie maakt verplicht gebruik van slimme meters, omdat zij de overweldigende energie-grootverbruikers zijn.