Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 10-10-2016 17:56:39
Geldzaken & Recht

Koophuis sinds 2009 verhuren wat zijn mijn rechten tov de bank

@romanoluciano,

u wilt uw koopwoning verhuren op basis van de "leegstandswet". 
blijkbaar rust er nog een hypotheek op de woning en kunt u niet om de goedkeuring van de bank heen.
u bepaald zelf weinig of niets in dit geval en zonder instemming van de bank verhuren kan voor u vergaande consequenties hebben.
de bank werkt (vooralsnog) niet mee en dat zou als mogelijke reden kunnen hebben:

a/ de woning niet leeg staat, maar bewoond is.
b/ u en/of familieleden nog  ingeschreven staan op het betreffende adres, waardoor de woning niet als leegstaand kan worden aangemerkt.

indien u de bank er niet van kunt overtuigen dat u binnenkort vetrekt en u laat uitschrijven op dit adres, zit er waarschijnlijk niets anders op dan eerst aan die voorwaarde(n) te gaan voldoen. dus eerst elders huren en u in die gemeente laten inschrijven en in uw huidige gemeente laten uitschrijven.
vervolgens blijft nog de situatie van de inwonende dochter met gezinsleden. u zult de bank er van moeten overtuigen dat uw dochter de nieuwe huurder wordt en verder zult u aan alle voorwaarden moeten voldoen die verhuur onder de "leegstandswet" mogelijk maakt.

alleen een verklarende brief laten schrijven door een jurist, zoals geadviseerd wordt, zal in de huidige situatie geen oplossing bieden.
u zult eerst aan alle gestelde voorwaarden moeten voldoen.

vr.gr.   mein33.