Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 12-10-2016 12:37:16
Huishouden & Energie

Waarom dwingen om slimme meter te plaatsen

Prachtig, zo'n slimme meter: ik kan per direct mijn huidige stroomverbruik zien, en bij vraagtekens, eens gaan kijken, wat er onnodig aanstaat.
iedere 2 maanden ook nog eens een verbruiksoverzicht, waardoor je kan zien, of je aanbetalingen in de pas lopen, of er iets zwaar verkeerd zit, dus eigen controle en geen dure verrassingen achteraf.
oh..u bedoelt die onzin-verhalen, dat boris boef dit ook uit kan lezen, en daarmee kan zien, of er langere tijd ( over 2 mnd aan een stuk) geen stroom gebruikt is, dus u niet thuis bent, zo lang ? en u gelooft die horror-onzin ? zelfs als ooit die boel zo te hacken is, de hele software te veranderen, want die geeft nu in een heel smal tijdsvenster het verbruik over de laatste 2 maanden door - zal men hooguit zien, dat het verbruik op pand xyz die lopende 2 maanden geen gemiddeld nl-gebruik van 300 kwh heeft gehad, doch..  bijv 150 kwh = al 4 wk weg.
goed hang- en sluitwerk is beter dan dit soort angst-kolder.

voordeel voor de netbeheerder: men hoeft niet de meterstanden lijfelijk op te nemen = kostenvoordeel, voor mij als slimme meter-bezitter in ieder geval.
en men kan gemakkelijker switchen naar hoog- en laagtarief, bijv., mochten ooit die zonnepanelen echt door gaan breken.