Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

anonimus
anonimus - 14-10-2016 13:41:16
Geldzaken & Recht

Dochter recht op persoonskaart gegevens van overleden moeder?

Aanvulling: van iedereen worden gegevens bewaard bij de gemeente waar men woont. ook in voorgaande plaatsen kunnen nog gegevens bewaard zijn.
voorheen heette dat "persoonskaart" maar tegenwoordig zal dit vermoedelijk anders heten en is veel digitaal gemaakt.
op de kaart staan gegevens zoals wie de ouders waren.......eigen naam...geboorte datum.......overlijdensdatum....gehuwd met.... incl. data.....en huwelijk ontbonden door..........geboren kinderen.....incl. geboorte datums.........en alle adressen waar de betreffende persoon gewoond heeft incl. data.
aangezien ik vragen heb met betrekking tot mijn eigen bestaan en daar nooit enig antwoord op gekregen heb, vind ik misschien antwoorden in de persoonskaart van mijn recent overleden moeder. ik heb nooit antwoorden gekregen omdat de omstandigheden rond mijn geboorte nogal beladen was en met grote schande omgeven. er werd nooit over gesproken en alles gedaan om zover men kon dit ook via allerlei wegen "onzichtbaar" te maken. het was onbespreekbaar en werd dood gezwegen.
ik heb de "persoonskaart" van mijn moeder nu opgevraagd bij de gemeente waar ze woonde en heb me als dochter geindentificeerd...........maar het is geweigerd.
ik kan daar bezwaar tegen aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders.......maar ik wil graag weten of ik er rechten aan kan ontlenen. vandaar mijn vraag.