Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch - 01-11-2016 10:09:23
Voeding & Gezondheid

Rainsoul

"de producten rain soul en rain core liften mee op het gezonde imago van zaden. onduidelijk is echter of de producten van rain dezelfde voedingsstoffen bevatten en dus dezelfde eigenschappen hebben. doordat de zaden geperst zijn verandert zonder twijfel de voedingswaarde. in ieder geval ontbreken de vetten op de voedingswaardedeclaratie, die (mede) verantwoordelijk worden gehouden voor enkele gunstige effecten. andere voedingsstoffen zouden worden geconcentreerd, maar analysecijfers daarvan ontbreken. het komt erop neer dat erg veel onduidelijk is, terwijl rain en distributeurs doen voorkomen alsof die duidelijkheid er wel is waardoor de consument misleid wordt." (http://www.overvoedingengezondheid.nl/zijn-geperste-zaden-in-een-zakje-gezond/" target="_blank">bron)


9 nieuwe kassa-gebruikers (die 'plotseling' ....?) opduiken en zich allemaal registreren, alléén om die zaadjes de hemel in te prijzen.
verder hebben zij niets te 'vertellen', m.a.w. het blijft bij het ophemelen van dat 'bedrijfje'.

@jos-ine: "piramidespel is het niet, want ze zijn gecertificeerd." hoe naïef kan men zijn, of..... is/zijn er iemand/personen in dit topic bezig, die op één of andere wijze direct, dan wel indirect, betrokken is/zijn bij dit 'bedrijfje'?

de zogenaamde certificering op hun website stelt niets voor; er staat er bijv. een waar uit blijkt dat de producten geproduceerd worden in amerika.
ja, en.... ? buiten dat: "wij betrekken onze zaden van niet-gmo boerderijen over de hele wereld. "
dus eerst de suggestie wekken dat het puur amerikaans is en dan het tegendeel schrijven.

hoe meer van die zogenaamde 'certificaten' er op de website geplaatst worden, hoe interessanter het blijkbaar moet lijken.
daarnaast als men die 'certificaten' goed leest, blijkt dat deze weinig tot niets zeggen over de extra speciale uitwerking van die zaadjes. het gaat meer over de zuiverheid, reinheid enz. dus meer over de algemene zaken. en dat 'effectief' slaat op dat wat ik hier boven aangegeven heb: 'liften mee op het gezonde imago van zaden'. dus deze 'certificaten' zijn niets anders dan een vorm van misleiding.dan lees ik nog het volgende: "en elk product is zonder enige natuurlijke conserveermiddelen."
zitten er dan (andere) conserveermiddelen in? en heeft dat weer te maken met die 'geheime formule'? hoezo 'zuiver' en '100% natural'?en dan de reviews op hun website: uiteraard, zoals bij meer 'bedrijfjes', worden er alléén positieve ervaringen geplaatst, waarbij dan ook nog de vraag is, of deze door echte klanten geplaatst zijn. en volgens mij hebben ze een foutje gemaakt. bij 'rain core' staan dezelfde 2 reviews als bij 'rain soul'.... alleen omgekeerd. mijn advies: snel even de naam van 'soul' in 'core' veranderen ;-)

onvoorstelbaar dat er nog mensen zijn, die bedragen van bijv. € 85,-- of nog meer betalen voor een paar zaadjes.
maar ja, als zij menen daar baat bij te hebben.....


zo...... op naar nummer 10 die weer wat 'interessants' / 'nieuws' te melden heeft. kunnen we weer verder lachen.