Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 05-11-2016 09:14:37
Geldzaken & Recht

Mag colporteur gegevens klant invullen, naam,handtekening etc..

Dat er geen witregels tussen staan, ligt niet aan u, maar aan de site. bij een reactie in een reactie zijn de mogelijkheden van indelen en opmaak zeer beperkt of afwezig.

dan de leeftijd van uw moeder. hier wordt vaak "geschermd", soms door kinderen, met de leeftijd van hun ouders of degene voor wie zij de vraag stellen, op een manier alsof die persoon, of personen door hun leeftijd niet meer weten wat ze doen,en daar dus niet meer op aangesproken kunnen worden.

vandaar mijn ironische opmerking: 65 jaar jong.

dan het probleem. jammer genoeg hebt u al niet meteen die colporteur de deur gewezen. in principe moet men nooit iets aan de deur, via de telefoon of op straat kopen. 

en dat een colporteur vast wat gegevens invult, is niet raar, dat hij tekent natuurlijk wel.

maar bij colportage moet er een contract worden afgegeven door de colporteur waarin duidelijk vermeld staat dat er een opzegtermijn is van 14 dagen. als de opzegtermijn ontbreekt in het contract, is er zelfs een opzegtermijn van een jaar. 

nu ontbreekt natuurlijk zelfs haar handtekening en zij heeft ook nog, helaas telefonisch, opgezegd. 

als ik u was zou ik met de paperassen die u hebt maandag naar het juridisch loket in uw gemeente gaan, kijk even op google voor de details, en laat u daar adviseren en helpen wat te doen.