Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 06-11-2016 14:00:57
Geldzaken & Recht

Opruimen van boedel in verzorgingstehuis

U dient de lat relatie van uw overleden moeder aansprakelijk te stellen wegens ernstig handelen in strijd met de inzake nalatenschappen geldende wetgeving.

daarnaast is de zorginstelling volledig aansprakelijk te stellen. het verweer dat zij geven slaat nergens op. eveneens op basis van geldende wetgeving (!) dienen zij bij overlijden zorgvuldig te handelen en na te gaan of er geen nabestaanden zijn. zij mogen onder geen enkele goorrwaarde afgaan op informatie van een derde zoals hier het geval is, zelfs al hij genoemd is als enige contactpersoon.

vraag advies bij een in nalatenschappen gespecialiseerde advocaat maar stel vooraf vast dat het eerste adviesconsult gratis is. heeft u een rechtsbijstandsverzekering, schakel die dan in.

ga ook na op welje wijze u een klacht kunt indienen bij de overkoepelende organisatie van zorginstellingen.

zoals u stelt: u bent de wettige erfganaam (met anderen) en dus in alle opzichten bevoegd om informatie te vragen en ook om die informatie te verkrijgen! de door u genoemde lat relatie heeft in deze / had in deze niets in te brengen als niet zijnde erfgenaam!