Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 09-11-2016 14:57:06
Huishouden & Energie

Slimme meter

Het idee achter die slimme meters is dat ze precies kunnen bijhouden wat iedere gebruiker verbruikt ipv dat ze enkel een totaalverbuik weten en dan aan de gebruikers zelf moeten vragen wat zij individueel verbruikt hebben (» meterstanden doorgeven).

wanneer je per gebruiker precies weet wat er gebruikt wordt is de volgende stap om "co2 belasting" in te voeren. met die slimme meters krijg je in de toekomst (rond 2020 gepland) dus een situatie waarbij je een bepaalde hoeveelheid co2 mag "genereren" en als je daar overheen gaat mag je extra dokken.
dat hele co2 verhaal daar klopt trouwens geen bal van.
http://climategate.nl/2016/11/09/2400/" target="_blank">http://climategate.nl/2016/11/09/2400/

dan zijn er ook nog de nodige privacy kwesties wanneer je heel precies kunt bijhouden wat er verbruikt wordt. zo kun je bv aan het verbruiksprofiel zien welke tv zender je aan hebt staan om maar eens iets te noemen. mocht je niet begrijpen hoe dat in z'n werk gaat bedenk dat bij lcd tv's donker beeld meer stroom kost dan licht beeld, met een gedetaileerde anlyse kun je zo nagaan welke zender er actief is in een huis.

verder heb je ook nog het stralingsaspect. die apparaten pulsen nogal een sterk draadloos signaal waar tal van gezondheidsklachten mee in verband zijn gebracht.

dit artikel heb ik laatst opgeslagen, handig om bij de hand te hebben op het moment dat ze je komen vertellen dat er een nieuwe meter geplaatst gaat worden (ze 'vergeten' altijd te vragen of je een nieuwe meter wilt).
http://www.stopumts.nl/doc.php/voorlichting/10233/slimme_meters%3b_vraag_en_antwoord" target="_blank">http://www.stopumts.nl/doc.php/voorlichting/10233/slimme_meters%3b_vraag_en_antwoord
(volgens dit artikel kun je dus ook een analoge meter eisen)

ik zou dus zeker niet voor een slimme meter gaan (en heb het aanbod recent nog afgewezen). zelfs als je over gaat tot vervanging mocht er beweerd worden dat de huidige te oud is zorg dan dat het geen slimme is ook al zeggen ze van oh dan zetten we dat deel uit (wat vaak niet blijkt te gebeuren, wat er niet op zit kan ook niet aan of uitgezet worden).