Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ampi
ampi - 10-11-2016 06:51:55
Huishouden & Energie

Beestjes op de muur

Dat zijn geen bedwantsen, maar larfjes van de tapijtkever. tapijtkevers zijn heel kleine kevertjes die leven van stuifmeel van bloemen. soms vliegen die je huis binnen en leggen daar dan hun eitjes in spleten en kiertjes of in je kledingkast. de larfjes die daaruit komen leven van organisch materiaal, zoals wol, leer, veren, haren etc. ze zijn dus erg schadelijk. 
om er vanaf te komen kun je het beste alle kleding en beddengoed uitwassen op minstens 60 graden. kleding die niet zo heet gewassen mag worden kun je ook een paar dagen in de vriezer leggen op  -20 graden. dat doodt de kevers en de larven. daarnaast een week lang elke dag heel goed stofzuigen, vooral alle spleten en kieren in je kamer en kledingkast, langs de plinten, onder het bed, op en onder het matras, vloerbedekking, vloerkleden etc. eventueel kun je ook nog een insecticide tegen kruipende insecten gebruiken. succes!