Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 12-11-2016 08:20:36
Garantie & Verzekeringen

Dela premievrij maken

@philip36 , 



ik wil mijn dela uitvaartplan premievrij maken, kan dat?


heeft u uw dela uitvaartplan afgesloten voor 1 maart 2015? dan geldt het volgende:


het dienstenpakket kunt u niet premievrij maken. u kunt het vrij te besteden bedrag wel premievrij maken. dat kan alleen als dit bedrag voldoende is om een minimaal bedrag van € 603 te verzekeren.


heeft u uw dela uitvaartplan afgesloten na 1 maart 2015? dan geldt het volgende:


u kunt de verzekering premievrij maken. dat kan alleen als de waarde van de verzekering voldoende is om een bedrag van minimaal € 597 te verzekeren. we zetten de dienstenverzekering dan om in een premievrije geldverzekering. u bent dan niet meer verzekerd voor een pakket uitvaartdiensten. bij een overlijden krijgen de nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd.


wijzigingen in de algemene voorwaarden vanaf 1 januari 2017


u kunt de verzekering premievrij maken. dat kan alleen als de waarde van de verzekering voldoende is om een bedrag van minimaal € 1.000 te verzekeren. we zetten de dienstenverzekering dan om in een premievrije geldverzekering. u bent dan niet meer verzekerd voor een pakket uitvaartdiensten. bij een overlijden krijgen de nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd.



is kapitaaloverdracht mogelijk?

u kunt de waarde van uw dela uitvaartplan laten overmaken naar een andere verzekering. in het https://www.dela.nl/-/media/files/verzekeringen/dup/psk_w0216_protocol_kapitaaloverdracht.pdf?la=nl-nl" target="_blank">protocol stroomlijning kapitaaloverdrachten leest u meer hierover.



kan ik het dela uitvaartplan afkopen of stoppen met de verzekering?


is uw uitvaartverzekering afgesloten vóór 1 maart 2015? dan geldt het volgende:


afkopen


 


afkopen wil zeggen dat u stopt met de verzekering en een eventuele waarde krijgt uitgekeerd. u kunt de uitvaartverzekering afgesloten vóór 1 maart 2015 niet afkopen. dat staat in artikel 13 van de algemene voorwaarden. de verzekering duurt totdat u overlijdt.


opzeggen van de verzekering


opzeggen van de verzekering wil zeggen dat u de verzekering stopt. u betaalt geen premie meer. u kunt de verzekering opzeggen. hiervoor geldt een opzegtermijn van tenminste een maand. de verzekering houdt dan op te bestaan. dela bepaalt vervolgens de waarde van de verzekering. deze waarde bestaat uit de poliswaarde minus € 250 kosten (€ 125 als u de polis gedeeltelijk stopzet). is de waarde € 100 of hoger? dan maken we dit bedrag over naar het dela depositofonds. u ontvangt rente over het bedrag. het bedrag komt vrij bij uw overlijden. nabestaanden kunnen hier een deel van de uitvaart van betalen.


is uw uitvaartverzekering afgesloten op of ná 1 maart 2015? dan geldt het volgende:


afkopen en opzeggen


afkopen wil zeggen dat u stopt met de verzekering en een eventuele waarde krijgt uitgekeerd. is je dela uitvaartplan op of ná 1 maart 2015 afgesloten dan kun je deze verzekering afkopen. hierbij geldt een termijn van tenminste een maand om dit te regelen. je krijgt niet altijd geld uitgekeerd. dela bepaalt de waarde van de verzekering. deze afkoopwaarde bestaat uit de poliswaarde minus € 310 kosten (€ 155 als u de polis gedeeltelijk stopzet). is de afkoopwaarde positief? dan maken we dit bedrag over naar je rekening. je bent dan niet meer bij dela verzekerd voor je uitvaart.


wijzigingen vanaf 1 januari 2017


 


vanaf 1 januari 2017 veranderen de algemene voorwaarden van het dela uitvaartplan. vanaf 2017 kan het dela uitvaartplan worden afgekocht. dit geldt dan ook voor de polissen afgesloten voor 1 maart 2015.


hierbij geldt een termijn van tenminste een maand om dit te regelen. u krijgt niet altijd geld uitgekeerd. dela bepaalt de waarde van de verzekering. deze afkoopwaarde bestaat uit de poliswaarde minus € 250 kosten (€ 125 als u de polis gedeeltelijk stopzet). is de afkoopwaarde positief? dan maken we dit bedrag over naar uw rekening. u bent dan niet meer bij dela verzekerd voor uw uitvaart.