Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 16-11-2016 11:43:42
Winkels & Webshops

Verbeeld ik het me of zijn de letters op veel verpakkingen te klein om te lezen?

@marimelda,

ja, dat verbeeld u zich inderdaad, maar een probleem kan het zeker zijn.
als je wat ouder wordt, dan worden je armen ogenschijnlijk steeds korter omdat door de jaren heen het gezichtsvermogen, bij de één iets sneller dan bij de ander, er nou éénmaal op achteruit gaat.
op "kleine" blikjes en potjes kunnen nou éénmaal geen grote leters worden afgedrukt om alle noodzakelijke (verplichte) productinformatie te vermelden.
dest te meer tekst des te kleiner de beschikbare ruimte per letter en mocht de letter groter worden afgedrukt, zoals bijv. op een bijsluiter dan is daarvoor weer meer papier nodig en dat kost weer extra geld en is ook nog eens extra milieubelastend.
het probleem met de bijsluiter behoort binnenkort tot het verleden aangezien er een "kijksluiter" is ontwikkeld die het (visueel) makkelijker maakt om de informatie die gewenst is tot zich te kunnen nemen.
varifocusglazen in uw brilmontuur kunnen een mogelijke oplossing zijn voor uw probleem met de kleine lettertjes aangezien dit soort glazen een groter kijkbereik hebben.
en als het toch nog niet wil lukken, dan blijft niets anders dan het reeds eerder geopperde vergrootglas.