Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 16-11-2016 22:30:38
Garantie & Verzekeringen

Dela premievrij maken

Kennelijk maken velmensen hier de fout te denken dat het uitvaartplan bij dela een overlijdensverzekering is. dat is het dus niet. als men lid wordt van de vereniging dela dan belooft dela als tegenprestatie dat zij, ongeacht wanneer u overlijd, de kosten van de uitvaart op zich neemt als u de uitvaart tenminste door dela laat verzorgen.
de "premie" die u deze maand betaald wordt gebruikt om de uitvaarten van de nu overleden dela leden te bekostigen. wat vervolgens overblijft wordt door dela belegd om als buffer te dienen op momenten dat er meer uitvaarten te bekostigen zijn dan er op dat moment aan contributie binnen komt. winsten op de beleggingen worden gebruikt om de premie laag te houden.
dela verzorgt dus "kostenloos" de uitvaart vanaf de eerste dag dat men de overeenkomst met dela is aangegaan.
bij uitvaartverzekeringen spaart u om tot een bepaald bedrag te komen waarmee in de toekomst de uitvaart geheel of gedeeltelijk bekostigd kan worden. bij tussentijds overlijden wordt dan een vast bedrag uitgekeerd, afhankelijk van de polisvoorwaarden.
dela verzekerd je dus van een uitvaart en een uitvaartverzekering verstrekt een bedrag dat gebruikt kan worden voor het zelf bekostigen van een uitvaart.
het voordeel van dela is dat je je niet druk hoeft te maken over de vraag of er voldoende geld is om je uitvaart te kunnen regelen. het nadeel is dat de invloed op de wijze waarop de uitvaart uitgevoerd gaat worden beperkter omdat dela een vast diensten pakket toepast.
het voordeel van een uitvaartverzekering is dat je volledig zelf kan bepalen hoe de uitvaart plaats gaat vinden. het nadeel is dat als je te weinig gespaard hebt de nabestaanden moeten bijlappen of als de verzekeraar omvalt er gewoon niets uitgekeerd wordt.