Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 21-11-2016 17:10:44
Computers & Telefonie

Ervaringen met microsoft onedrive

Ik heb nooit erg veel opgehad met wat voor software of diensten dan ook van microsoft maar ik zie nergens bij de voorwaarden dat ze wèl een incremental backup van je bestanden beloven te maken. als ze daar niets over zeggen lijkt het mij voor de hand te liggen dat ze dat niet doen en is het ook redelijk zinloos het bedrijf daarop aan te vallen eigenlijk.

als us bestanden in de cloud heeft, ongeacht of dat bij microsoft is of op bijvoorbeeld dropbox, en u zet synchronisatie aan dan betekent dat dat bestanden steeds geupdate worden met de laatste versie op uw computer. uw computer is daarbij de bron en als de bestanden dáár corrupt zijn, zal dat ook automatisch gevolgen hebben voor de gesynchroniseerde versie in de cloud opslag.

cloud opslag is ook nooit bedoeld als surrogaat voor een backup. helaas voor u in dit geval zou ik bijna zeggen. iemand gaf hierboven al de tip van een nas maar zelfs die bestanden kunnen ten prooi vllen aan een dergelijk encryptie-virus. de enige ècht goede strategie is meerdere incrementele backups op externe harde schijven die afgekoppeld worden als de backup compleet is.