Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 22-11-2016 20:53:29
Geldzaken & Recht

Schuldsanering en omgang

Toevallig heb ik vandaag over uw zaak gesproken met een advocaat. deze opperde nog een andere mogelijkheid. de vader kan bijzondere bijstand aanvragen met daarbij een beroep op recht op family life (art 8 evrm). hij wist niet of de aanvraag zou slagen, maar het is zeker het proberen waard. moet die vader natuurlijk wel de wil hebben om de bijzondere bijstand aan te vragen.

nog iets anders waar hij het over had. is die alimentatieschuld die ex had als schuld ingediend bij de wsnp? als dat nl niet het geval is dan kan uw vrouw na het doorlopen van de wsnp nog steeds achter de ex aangaan om de schuld te vorderen. alleen schulden die ingediend zijn bij de rechtbank wegen mee in de kwijtschelding van de wsnp. ook kan het zijn dat er geen nihilstelling is gegeven aan de ex voor de tijd in de schuldsanering of dat er niet om is gevraagd, ook dan kan ze na zijn traject een vordering op de man indienen. hij vond het wel zaak om daar nu vooral over te zwijgen, zodat de ex niet alsnog hiermee aan de slag gaat. het is beter om er als 'verrassing' achteraf mee te komen.