Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

renehk
renehk - 28-11-2016 12:41:03
Vakantie & Reizen

Air bnb

Het klinkt allemaal zo makkelijk: "niet doen". maar als ik in het buitenland een hotel reserveer (en ik heb het dan niet over eenvoudige pensionnetjes maar over 3 of zelfs 4 sterren hotels) willen ze bij aankomst een kopie van mijn paspoort maken. ze nemen geen genoegen met het invullen van het hotel-formulier en het laten zien van het paspoort, of met een kopie waar niet alle gegevens op staan. punt uit.
het is gewoon een kopie laten maken of vertrekken. nu kan iedereen op dit forum, en ook de nederlandse overheid, keer op keer zeggen dat je dat niet moet doen of allerlei gegevens onzichtbaar moet maken, maar zo werkt het in de praktijk niet.
blijkbaar zijn de mensen en instanties (ook de anwb is hier goed in) met al die goed bedoelde waarschuwingen sinds de uitvinding van het kopieerapparaat niet meer op vakantie in het buitenland geweest.
het is gewoon: of een complete kopie van je paspoort, of vertrekken en op straat gaan slapen, want elk hotel (of elke camping of boekingssite) vraagt een complete kopie van je paspoort.
de enige die hier iets tegen kan doen is de nederlandse overheid. ze kunnen de paspoorten bijvoorbeeld zo bedrukken, dat bepaalde gegevens bij een kopie niet doorkomen, bijvoorbeeld. die techniek wordt wel gebruitkt bij bladmuzioek. opjeen kopie zie je alleen maar zwart. als het paspoordt zo gedrukt wordt dat dit met het bsn gebeurt is de zaak min of meer opgelost.
maar dat doen ze niet. ze "waarschuwen" je dat je je bsn moet afdekken (waardoor je niet ijn hotels kunt slapen). als er dan wat gebeurt hebben ze je gewaarschuwd...
of ze zouden de regels (geen bsn kopiëren) via de ambassades in het buitenland bekend kunnen maken aan de buitenlandse overheden.
al die dappefe lui die hier zeggen dat ze hun bsn nooit laten kopiëren slapen kennelijk onder de bruggen of in de parken, want een kopie van een paspoort, waar het bsn niet op staat wordt in geen enkel beschaafd land in geen enkel hotel dat ik ken geaccepteerd.