Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 02-12-2016 20:27:18
Geldzaken & Recht

Vreemde bakker

@hansje klein.
ik geef alleen maar weer hoe dit wettelijk is geregeld. het gaat er dus niet om of je het met mij eens bent, ik heb de wet helemaal niet geschreven. misschien ben je het niet eens met deze wet, dat kan. deze wet is echter van dwingend recht, daarom er mag niet ten nadele van de consument van worden afgeweken.

aan de andere kant mag de bakker na een sommatie waarbij hij 14 dagen de tijd geeft om te betalen 40 euro vragen aan incassokosten. of de bakker die kosten nu heeft gemaakt of niet, dat maakt verder niets uit. als daar een vraag over zou zijn gesteld en iedereen zou gillen dat 40 euro onredelijk is, dan zou ik ook zeggen dat dit vanuit juridisch oogpunt wel correct is.

ik hoef toch niet te beweren dat dit inderdaad mag, terwijl ik weet dat het niet zo is?