Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 06-12-2016 06:16:55
Winkels & Webshops

Pakket retour naar buitenland postnl

Gratis verzenden bestaat niet. wel de mogelijkheid dat de ontvanger de verzendkosten betaalt. bijvoorbeeld door een antwoordnummer aan te houden. echter, als u vanuit het buitenland naar een antwoordnummer in nederland iets verstuurt, moet u gewoon betalen voor het verzenden. de ontvanger betaalt namelijk wel postnl voor het antwoordnummer, maar niet de buitenlandse postbezorger voor zijn werk. idem voor een pakket naar duitsland. wellicht heeft de webshop een afspraak met deutsche post oid, maar in ieder geval niet met postnl. en dus vraagt postnl aan de verzender om de kosten te betalen. want zij gaan dat natuurlijk niet voor niets doen.
geld terugvragen kunt u proberen bij de webshop. de beste tip is om in het vervolg bij nederlandse webshops te kopen die aangeven dat retouren gratis zijn.