Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 06-12-2016 17:16:05
Geldzaken & Recht

Hoe lang mag je een rekening van een overlevende aanhouden als gemachtigde

Hallo w.engel . 

allereerst gecondoleerd met het overlijden van uw moeder .
zie de reactie van @tijger1 , op het moment dat de bank op de hoogte is van het overlijden van uw moeder , word de rekening geblokkeerd ook de machtiging van uw zus vervalt .
mijn ervaring met de sns bank is , bij het overlijden van mijn vader heb ik de bank niks laten weten , pas 2 maanden later , de rekeningen die automatisch werden afgeschreven heb ik laten doorlopen .
op het moment dat ik zeker wist dat alles betaald was , heb ik aan de bank ( nabestaandendesk ) doorgegeven dat mijn vader was overleden , rekening werd meteen geblokkeerd .
bij de notaris geweest en kopie akte van erfrecht opgestuurd , met rekeningen die inmiddels waren binnen gekomen , zoals dela , terugbetaling aow > huurtoeslag> zorgtoeslag , rekening notaris e.d erbij gedaan deze werden door de nabestaandendesk betaald via de rekening van mijn vader .
ik had de bankrekening ( banknummer )van mijn vader aangehouden d.w.z. de rekening werd gezet op erven van deze is 1 jaar geldig .
u  kunt ook zelf een rekening openen en van daaruit alles betalen , maar dit is een rompslomp , u moet dan aan iedereen een bankwijziging doorgeven .