Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Marimelda - 07-12-2016 12:53:13
Computers & Telefonie

Phishing via de telefoon

Er zijn veel mensen die bellen. ze kunnen overal vandaan bellen, maar in feite ook naast je deur wonen, maar  het zijn ook vaak nummers met 'geheim' of met '0000000000'. je kunt dergelijke zichtbare nummers, ook een normaal uitziend telefoonnummer dan ook niet terugbellen als men met dit soort fraudeurs te maken krijgt. ik heb wel eens een telefoontje gehad uit het verre westen van amerika. zij wisten wie ik was en waar ik woonde. toen ik vroeg in het engels hoe zij dat wisten, gaven zij daar geen antwoord op. op mijn vraag wie zij dan waren en waar zij vandaan belden hingen zij op. vaak spreken zij in een gebrekkige taal. dit soort lieden hebben niet veel goeds in de zin. hoewel het niet verstandig is om een gesprek aan te knopen, triggert het mij juist wel om met ze te praten, om er achter te komen wat deze lieden nu bezielen om zo te werk te gaan.
de eerste keer dat mij dit overkwam was een engels sprekend iemand en vroeg of ik de computer aan wilde zetten. dat doe ik sowieso niet, want ik weet niet met wie ik te doen heb.
want zeg nou zelf, wie kent wie op het internet van google zelf, van microsoft zelf, van adobe reader zelf, van ccleaner zelf, van antivirusprogramma's zelf. je kent ze niet. iemand die belt zie je niet, ze kunnen zich niet legitimeren aan de telefoon. misschien wel met skype-videocam?? die gebruik ik zelf al niet.