Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
honza23 - 07-12-2016 15:52:52
Geldzaken & Recht

Hoe lang mag je een rekening van een overlevende aanhouden als gemachtigde

Pas hetzelfde gehad met overlijden moeder: gewoon alle rekeningen betaald (incl. crematie, terugbetaling teveel betaalde toeslagen etc etc), alles geïncasserd wat nog terugbetaald werd, spaarrekening opgeheven incl. rente-overboeking van rest-rente; en het restant naar mijzelf overgemaakt (als erfgenaam; i.b.v. testament waar dat ook in staat); daarna (toen ik voor 99,99% zeker wist dat er geen rekeningen meer zouden komen) rekening opgeheven. verklaring van erfrecht? kost alleen maar geld, en waarom zou je de notaris verder spekken? als je de bank gaat informeren gaan ze daar misschien om vragen, i.t.t. tot wat velen denken en tot wat banken vaak zeggen is een verklaring van erfrecht niet perse noodzakelijk.
bedenk wel dat je, voordat je de rekening opheft, je even opzoekt/opschrijft/navraagt bij de bank wat de saldi waren bij begin van het jaar en op datum overlijden, dit i.v.m. aangifte inkomstenbelasting die je voor de overledenen moet doen.