Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 20-12-2016 15:27:36
Computers & Telefonie

Kpn mobiel abonnement duurt langer dan 2 jaar. wettelijk is maximum 2 jaar.

U kunt eisen van kpn wat u wilt, mijn beste ceesborst, maar u maakt weinig kans. u schrijft zelf dat u een toestellease contract destijds verlengd heeft in een andere vorm van een contract bij kpn, maar ik vraag me af of dat die wijziging daadwerkelijk een verlenging  of een wijziging van het contract was. daar zit het gehiem! bij zo'n wijziging gaat er in negen van de tien gevallen een nieuwe contractperiode van twee jaar in. ergens vindt u dat terug in de "kleine lettertjes". daar beroept kpn zich nu op. u kunt hoog en laag springen, maar aan die twee jaar na die wijziging/verlenging zit u zeer waarschijnlijk gewoon vast. als werkelijk een verlenging van het bestaande contract is overneengekomen, dan is dat ergens vastgelegd en kunt u dat, als u het goed bewaard heeft, terugvinden en overleggen bij kpn.

maak er niet te veel problemen van. waarschijnlijk, als u dat van een verlenging niet terug kunt vinden, zit u het beste uw huidige contract gewoon uit tot 11-05-2017, zo lang is dat niet meer. daarna kunt u gewoon uw contract beeindigen en als u dat wenst overstappen naar een nieuwe provider waar u weer een twee-jaarscontract krijgt aangeboden of, tegen meerkosten, een korter durend contract kunt afsluiten. daarin verschillende de meeste telefoonproviders niet eens zo veel van elkaar. een wijze les is dus: tussentijdse wijziging van een lopend contract betekent vaak geen verlenging maar leidt automatisch tot een nieuw contract voor de volledige duur, tenzij uitdrukkelijk anders schriftelijk overeengekomen.