Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 21-12-2016 15:59:32
Geldzaken & Recht

Verkeerd bod op verkkerde kavel catawiki

Helaas voor u moet ik hier wel een kanttekeniing plaatsen bij opmerking van tijger1. het gaat er in dit geval om of de verkoper bedrijfsmatig handelt of een particulier is. als het een bedrijf is dat de boot verkoopt dan heeft u recht op 14 dagen bedenktijd.

hoe het zit omdat catawiki zelf wel een bedrijf is, dat ligt nogal ingewikkeld als ik een beetje rondgoogle.  deze schijnt als een soort marktplaats te fungeren, maar dat is nooit getest bij de rechter.

wat ik zou doen als ik u was, aangezien dit om zo'n enorm bedrag gaat, is de koop vernietigen (dat is dus niet ontbinden) op basis van dwaling. u heeft gedacht op de ene boot te bieden en u bedoelde de andere. dat u ook op de andere heeft geboden zodra u uw vergissing bemerkte spreekt dan in uw voordeel. het beste is dat u dit nu in uw volgende mail vermeldt, dat u de overeenkomst vernietigt op basis van dwaling.

mocht dit een hard gevecht worden, dan zou ik dit zeker voor laten komen bij de rechter. bewaar uw mails goed!