Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

henrykeijzer
henrykeijzer - 23-12-2016 12:53:27
Geldzaken & Recht

Mag een bewindvoerder mijn leefgeld met 1/4 verlagen?

best m

ik ben zelf bewindvoerder en er zijn een aantal dingen die je moet weten

is deze bewindvoerder via de rechtbank aangesteld?
oftewel jij hebt een beslissing van de rechtbankwaarin dit staat en bevestigd wordt vaak ook met de reden waarom ( schulden, onvermogen, bescherming)


ik ben gevallen tegen gekomen waarin dit niet het geval is en dan moet je onmiddelijk actie ondernemen

want: een bewindvoerder dient ieder jaar tegenover de rechter verantwoording af te leggen over jouw financien en deze is de enige die daarover kan en mag oordelen. dit betekend ook dat jouw schulden niet mogen toenemen

uit jouw relaas bllijkt dat erin ieder geval iets niet kan

normaal wordt het leefgeld bepaald vanuit het minimum loon minus vaste kosten en normaal is dat voor een alleenstaand persoon inderdaad 50 euro per week tenzij in jouw geval indicaties zijn dat dit niet kan ( ziekte o.i.d beperkingen)

bovendien is hij verplicht indien jij daarom vraagt maandelijks met jou te overleggen c.q. te laten zien wat er met jouw geld gebeurt.
het kan dus niet zijn dat jouw standaard vaste kosten niet betaald worden

oftewel, hij is zwaar in gebreke te stellen.als je mijn hulp hierbij nodig hebt ben ik graag bereid je te helpen voor zover dat mogelijk is

henry keijzer
management-adviseur/bewindvoerder
[edit-redactie]