Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lovewinnie - 23-12-2016 13:10:40
Computers & Telefonie

Kpn mobiel abonnement duurt langer dan 2 jaar. wettelijk is maximum 2 jaar.

Dat jij je abbo eerder verlengt wil niet dat de oude 4 maanden van de vorige 2 jaar zo maar verdwijnen.  dit wordt er uiteraard bij opgeteld. 
stel ik open een abbo op 12-2016 voor 2 jaar dan loopt deze tot 12-2018.
ik mag verlengen 4 maanden van tevoren. dus 8-2018 verleng ik mijn contract met 2 jaar inc nieuw toestel. 
nieuwe abbo loopt dan van 8-2018 tot 12-2020.
dat u verlengt wil niet zeggen dat die 4 maanden van vorige contract zomaar verdwijnen

u heeft geen langere looptijd. abbo bij elkaar opgeteld zullen nog steeds 2x 2 jaar zijn. ( ga ff uit van 2x 2 jaar contract) dus u betaald niet langer dan nodig is maar gewoon wat u plicht is. 

het probleem is dat u met een 2 jarig contract vaak per maand betaald voor u toestel en voor u abbo. dit samen zorgt voor maandelijks vast bedrag of te wel abbo kosten. het bedrag voor u toestel wordt verdeeld over u contract duur
 gaat u voor 12 maanden betaald u meer voor u toestel per maand dan 24 mnd.
als u verlengt moet de oude telefoon nog steeds afbetaald worden aangezien je hebt gekozen voor 24 mnd.
u gaat eerder voor een nieuw toestel. ook voor deze wordt een bedrag afgesproken die u elke maand betaald. u kiest weer voor 12 of 24 mnd. naast abbo kosten hebt u de plicht de gehele contract duur te betalen voor telefoon. dus 24 maanden bij 2 jaar. inc maanden van vorige abbo is dat dan 28 maanden ( als u 4 mnd eerder overstapt