Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 23-12-2016 14:32:47
Geldzaken & Recht

Mag je een contract afsluiten voor een kind van 16 jaar

Hoi stuwart1972,
de ouder(s) van een kind onder de 14 jaar is(zijn) volledig verantwoordelijk voor een kind en in die fase kan en mag een kind geen contract tekenen en is elke handtekening van een kind ongeldig. tussen de 14 en 16 jaar hebben juridisch ouders en kind beiden verantwoordelijkheid, maar de rechter heeft wel een goed gevoel over welk contract er aangegaan wordt. zo zijn er 15-jarigen die rustig een telefoonabonnement nemen en waar niemand een vraag bij stelt. voor contracten rond een hypotheek en grote leningen is een hogere leeftijd nodig. voor 16 jaar en een fitness denk ik dat dit contract wel eens geldig zou kunnen zijn, mits zoonlief zich heeft gehouden aan zaken zoals overleg met de ouder(s) en omdat dit in je verhaal niet duidelijk is, hoe wil zoon dit betalen.
wat was zijn plan toen hij tekende? als het mijn zoon was zou ik hem accuut een bijbaan laten nemen. juist in die leeftijd is verantwoording een ingewikkelde eigenschap waar nog veel aan te leren is. als vader wordt je toch voor het blok gezet zo?
succes en wijsheid gewenst,
erky