Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 26-12-2016 11:21:02
Computers & Telefonie

Websites

En als webshops een .nl extensie hebben, kunt u vaak aanvullende gegevens * https://www.sidn.nl/" target="_blank">hier * verkrijgen (wel het vinkje plaatsen en op 'ok' klikken, nadat u de naam verzonden heeft).

u krijgt dan ook vaak een bepaald e-mailadres te zien, waarmee u kunt gaan googelen. het op sidn genoemde e-mailadres is trouwens niet altijd van dat bedrijf(je), maar kan ook van een hostingbedrijf zijn.

vele malafide chinese 'bedrijfjes' registreren een bepaalde domeinnaam met een .nl extensie, welke door de eerste registrant opgegeven/afgemeld is.
die domeinnamen zijn dan na een quarantaineperiode van 40 dagen weer vrijgegeven. die chinese 'bedrijfjes' hopen dan dat die domeinnamen een bepaald vertrouwen wekken, zodat men daar eerder gaat kopen. bij die chinese 'bedrijfjes' is meestal een wazig e-mailadres te zien op https://www.sidn.nl/" target="_blank">sidn, welke aan meerdere webshops gelinkt is. op die wijze kunt u vrij eenvoudig achterhalen, welke webshops dat zijn.

als al eerder geschreven: gebruik uw gezonde verstand. ziet u een webshop met een .nl extensie, met bijv. een naam als deamsterdamsemetro.nl en er worden schoenen en kleding aangeboden, kunt u op uw vingers nagaan, dat dat niet klopt. dan hebben we daar dus weer met zo'n malafide (meestal) chinees webshopje te maken.

daarnaast is meestal de nederlandse taal op die sites ook allerbelabberdst. er zijn dus meerdere signalen die u meteen kunt onderkennen.