Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 30-12-2016 13:21:39
Garantie & Verzekeringen

Bosch siemens wasmachine lagers binnen 5 jaar na aanschaf defect?

De producenten kennen natuurlijk de foutquoten en oorzaken per model precies, die krijgen de gegevens van de reparatiebedrijven en zien welke onderdelen besteld werden. helaas worden die niet gepubliceerd. als tegenreactie heeft sinds jaren de stichting murks in duitsland een platvorm ingericht om alle defecten door consumenten te laten registreren en die doen hier ook echt iets mee. in hun rapporten zijn de meest voorkomende fouten terug te vinden. daar (natuurlijk) géén apparaten met modelnummers eindigend op -nl bij.

de consumentenbond heb ik een jaar geleden op de hoogte gebracht van deze consumentenvriendelijke praktijk, maar zj reageren niet. de stichting murks heeft dit jaar een omvangrijk bericht wetenschappelijk laten onderzoeken en daarmee aangetoond dat véél fouten voorkomen hadden kunnen worden door kleine technische veranderingen. een onderzoek is nu gaande of er wettelijke op grond van deze gegevens hogere garantietijden kunnen worden geeist van producenten van huishoudmachines.

dat terzijde en u heeft hier niets aan behalve ervan op de hoogte te zijn gebracht dat de huishoudmachineproducenten in duitsland de ontwikkelingen best goed kennen. ú zult hier verder met de verkoper en/of de importeur moeten klaarkomen. onder aftrek van een afschrijvingspercentage van rond de 50%, zou ik ieder gemaakte aanbod maar meteen aannemen.