Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

reflecs
reflecs - 03-01-2017 10:54:11
Geldzaken & Recht

Klanten ing fiscaal benadeeld

Zie hier:https://community.ing.nl/t5/blog/waarom-duurt-geld-overmaken-soms-zo-lang/ba-p/85" target="_blank">https://community.ing.nl/t5/blog/waarom-duurt-geld-overmaken-soms-zo-lang/ba-p/85

maar waarom dan wel al geld afschrijven als het niet direct op een tegenrekening staat?

dat noemen we reserveren. en dat doen we om te voorkomen dat klanten in de problemen komen: geld dat je niet meer hebt, kun je ook niet uitgeven.


een reservering zetten we pas om in een boeking als de verrekening bij dnb heeft plaatsgevonden. dit moment geldt als de boekdatum en dan passen we het bedrag ook echt in je boeksaldo aan.


goed om rekening mee te houden:



veel bedrijven en instellingen kijken uitsluitend naar de boekdatum of je op tijd hebt betaald. zoals bijvoorbeeld de belastingdienst bij je aangifte.
rente (ook bij roodstand) wordt berekend vanaf de boekdatum.

en hier:https://community.ing.nl/t5/blog/4-vragen-over-geld-overmaken-met-de-snelheid-van-whatsapp/ba-p/33541" target="_blank">https://community.ing.nl/t5/blog/4-vragen-over-geld-overmaken-met-de-snelheid-van-whatsapp/ba-p/33541