Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 06-01-2017 16:49:51
Geldzaken & Recht

Hoe betrouwbaar is het bedrijf cortdaed

Commentaar van cortdaed:

het is duidelijk dat veel gemeenten de schuldenproblematiek niet als prioriteit beschouwen. wij merken dat veel gemeenten gebruik maken van vrijwilligers. het is onze ervaring dat veel vrijwilligers overlopen van goede bedoelingen, maar in veel gevallen toch de noodzakelijke kennis missen. de schuldenproblematiek die veel nederlanders ondervinden beperkt zich (helaas) niet tot het ordenen van het "huishoudboekje". in veel gevallen komen er complexe zaken bij kijken zoals woningverkopen, restschuldhypotheek, ingewikkelde pensioenvraagstukken of fiscale problemen. professionele hulp is dan ook essentieel. 

 


de constatering is eigenlijk dat alle beschikbare regelgeving zich met name richt op wat wij noemen  "de traditionele minima". voor deze traditionele groep schuldenaren volstaat in de meeste gevallen de wetgeving. echter voor de groep midden- en hogere inkomens sluit de wetgeving simpelweg niet meer aan. ook voor de steeds groter wordende groep zzp'ers levert de huidige wetgeving in de meeste gevallen een onwerkbare situatie op. 


 


schuldhulpverlening is simpelweg maatwerk. gemeenten willen en/of kunnen hier in veel gevallen niet in mee, door het gebrek aan kennis, inzicht of vanwege het enorme aantal hulpbehoevenden. bij cortdaed ontvangen wij klanten die bij de eerste aanmelding bij hun gemeente al geconfronteerd worden met wachttijden van 6 tot 12 maanden(!) en daarna bijna automatisch en vaak totaal onnodig, doorverwezen worden naar loodzware wsnp trajecten. 


 


ook de richtlijnen van beroepsorganisaties zoals de nvvk geven, volgens cortdaed, (te) weinig ruimte voor een pragmatische aanpak. dit is dan ook de reden dat cortdaed zich bewust niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie. cortdaed wil de vrijheid houden om ten alle tijden de meest gunstige oplossing te vinden voor zowel de klant als de crediteur, ook als dit vraagt om buiten de reeds gebaande paden te treden.