Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 16-01-2017 23:48:26
Auto & Vervoer

Wegenbelastig was incluisief bij leasen

Hallo andreh60 , 

zit de wegenbelasting in het contract inbegrepen en hoeveel betaal ik ? 

ja, de maandprijs op de website is inclusief de wegenbelasting en dit bedrag staat ook vermeld op het contract. op het contract wordt de wegenbelasting apart vermeld ten overstaande van de maandelijkse leaseprijs vanwege de rtl-registratie.
 
de wegenbelasting wordt bepaald aan de hand van de gekozen auto, het type brandstof en de provincie waarin je woont.
 
volgens de rtl-registratie staat de auto geregistreerd op naam van de leaserijder en de wegenbelasting wordt door de overheid doorbelast aan degene waar de auto op geregistreerd staat. de overheid factureert niet aan de leasemaatschappij, maar direct aan jou. dit heeft als voordeel dat ook boetes direct bij jou terechtkomen en wij geen administratiekosten hoeven door te berekenen.
 
je kunt een indicatie van de wegenbelasting van je leaseauto berekenen via de rekenhulp van de belastingdienst: http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/motorrijtuigenbelasting/" target="_blank">http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/motorrijtuigenbelasting/
 
het enige dat je moet opzoeken, is het gewicht van de auto (deze kun je vinden op je kentekenbewijs/kentekencard).

bron : leasen.nl