Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frans56 - 19-01-2017 08:10:46
Voeding & Gezondheid

Vocht schimmel opbollende vloeren , lekende plafonds en sarcoidose

Hallo camilla

zoals u zelf aan aangeeft wordt schimmel veroorzaakt door vocht.  betreft het een koopwoning .? dan zult u zelf op zoek moeten gaan naar een goede deskundige op bouwtechnisch gebiek, die de bron van dat vocht gaat opsporen.   het kan een lekkende leiding zijn, of een lekkend dak etc..
betreft het een huurwoning, doe dan zoals eerder is aangegeven door tenormin.   wat u zelf snel kunt controleren is: draai alle waterverbruikers dicht en kijk op uw watermeter, dat kleine wieltje moet dan stil staan, dus ook niet langzaam draaien.  en wat u ook al aangeeft: een reparatie of vervangen van vochtig geworden vloeren heeft geen enkele nut zolang de bron van het water niet is gevonden en is gestopt.
vraag ook eens aan uw buren of hun even de water verbruikers dicht willen draaien en kijk of hun water-meter dan ook niet meer draait.
een andere megelijkheid is opzuigen van grondwater.  heeft u een kruipruimte onder uw vloer???  neem daar eens kijkje in. u zult niet de
eerste zijn die daar een soort van zwembad aantreft.  en uw buren, hebben die ook dat probleem ???
daarom: ga op onderzoek uit en probeer zelf de bron van dat water te vinden,  heeft u  die gevonden ??  neem er foto's van als bewijs,
afhankelijk van waar het zit kunt u mogelijk een schadeclaim indienen bij de huiseigenaar vanwege uw teruglopende gezondheid en uw spullen.