Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 19-01-2017 17:04:06
Winkels & Webshops

Aankoop bankstel

Beste karin,

wat een lastige situatie! de verkoper heeft de correcte bank geleverd, alleen blijkt de verlichting in de showroom een dusdanig ander kleurbeeld te geven dat u met het gekozen product in uw eigen setting niet tevreden bent. tegenwoordig is het, nu vrijwel ieder bedrijf ook een webshop heeft, qua herroepingsrecht eigenlijk beter om je in de winkel te oriënteren en vervolgens online te bestellen, dan direct in de winkel te beslissen. maar goed, daar heeft u nu niets meer aan.

u vraagt wat uw rechten als consument zijn in deze, maar ik vrees dat die in dit geval vrij beperkt zijn. vele bedrijven gebruiken verlichting of andere middelen om hun producten in de winkel beter tot hun recht te laten komen, denk maar aan de gele verlichting boven sinaasappels in de supermarkt (en de rode netjes waar ze in zitten) om ze voor het oog een diepe oranje kleur te geven, of aan de schitterende foto's van hamburgers in de snackbar die vrijwel nooit waargemaakt worden. zolang het product voldoet aan de beschrijving en gebruikt kan worden waar het voor dient, geldt de overeenkomst die u bent aangegaan met de verkoper. het is een keurig aanbod van sanders, om de mogelijkheid te onderzoeken uw bank als showmodel in een andere vestiging te gebruiken. ik hoop dan ook van harte voor u dat dit gaat lukken.

misschien een extreme suggestie, maar als al het andere faalt zou u sanders kunnen vragen om de kleurtemperatuur van hun showroomverlichting en hier uw eigen verlichting in huis op aan kunnen passen om alsnog de gewenste kleur te bereiken.

succes!