Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 21-01-2017 08:19:02
Geldzaken & Recht

Reïntegratie ziektewet - wia/wga

Beste kriss kross,

als recente ervaringsdeskundige op dit gebied kan ik u zeggen: nee, het uwv is hier niet toe verplicht. wel is het zo dat, wanneer tijdens uw zw gestart wordt met een re-integratietraject, dit door blijft lopen gedurende de termijn die overeen is gekomen met het re-integratiebureau, ongeacht uw vervolguitkering.

hebt u al een herkeuring gehad voor de wia, aangezien u aangeeft hier 'recht' op te hebben?

er gaat straks gekeken worden hoeveel u nog theorethisch zou kunnen verdienen. het maakt niet uit of dit in dezelfde branche is als waar u werkte en of er ook daadwerkelijk vacatures beschikbaar zijn. als u in staat wordt geacht meer dan 65% van uw laatstverdiende loon te kunnen verdienen, komt u niet in aanmerking voor een wia-uitkering en komt u in de bijstand terecht (die u dan overigens zelf z.s.m. dient aan te vragen).

het is in het belang van het uwv om u aan een baan te helpen, maar het leeuwendeel van de inspanning komt hoe dan ook bij uzelf te liggen, ook wanneer u een jobcoach hebt. wel zijn er http://www.uwv.nl/werkgevers/werknemer-met-uitkering/regelingen-van-uwv/detail/mijn-werknemer-heeft-wao-of-wia" target="_blank">regelingen die het voor een werkgever https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werken-met-arbeidsbeperking/vraag-en-antwoord/ondersteuning-werkgever-indienstneming-arbeidsgehandicapte" target="_blank">aantrekkelijk maken om iemand in dienst te nemen met een functiebeperking. bovendien zijn (grotere) bedrijven http://www.enuitzendbureau.nl/artikel/participatiewet/" target="_blank">verplicht om personeel met een beperking in dienst te nemen.

sterkte!