Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-01-2017 16:51:53
Geldzaken & Recht

Forensenbelasting

Ho ho sommige collega's!

of een gemeente wel en ook onder welke condities zij forensenbelasting heft hangt af van de inhoud van de betreffende verordening.

'voor hetzelfde geld' kan er sprake zijn van het heffen van toeristenbelasting in plaats van forensenbelasting.

dat betekent dus dat vraagsteller bij de gemeente in kwestie de inhoud van de verordening moet opvragen en dan nagaan of het een en ander conform die voorwaarden is.
volgens het begrip forens zou je ongeveer dagelijks van - in dit geval - het vakantiehuisje - naar je werk moeten gaan en terug. dat is hier niet aan de orde. maar wel kan aan de orde zijn dat de betrokken gemeente een bepaald bedrag aanrekent voor het gebruik van de gemeentelijke voorzieningen.

op zich lijkt mij dit best een kwestie om (ook) voor te leggen aan de nationale ombudsman  https://www.nationaleombudsman.nl/" target="_blank">https://www.nationaleombudsman.nl/

(topantwoorden? )

(