Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-01-2017 00:13:45
Geldzaken & Recht

Berekening toeslagen goed gedaan?

Goed, al langer aow dus. dus 12 x het maandelijkse bedrag, plus nog een beetje ivm de verhoging per 1 juli. dan vakantiegeld 6 procent, gaat natuurlijk in principe over verschillende bedragen, maar alla. 

zij zal dan net aan de grens zitten. vraag me dan af of zij verleden jaar wel echt recht had op huurtoeslag.

uitleg over giften. niet aan de kinderen grapjas, maar aan een goed doel. het vervelende is dat er een norm is die niet aftrekbaar is, maar dat kan voorkomen worden door met het goede doel af te spreken dat jaarlijks, minstens vijf jaar lang een vast bedrag geschonken wordt. de meeste goede doelen hebben daar formulieren voor, die op verzoek worden toegestuurd. en dan is het hele bedrag aftrekbaar. 

ook eventuele medische kosten moeten bekeken worden, ook een eventuele bijtelling wegens vermogen.

ik heb vrienden die ook altijd rond het punt zitten. maar daar door medische kosten, het ene jaar meer en het andere jaar minder onder de grens komen.

voor hen vraag ik de huurtoeslag pas aan nadat ik de aangifte gedaan heb, zodat ik zeker weet dat zij ervoor in aanmerking komen.

dus omdat het zo krap is bij uw moeder, zou u kunnen overwegen de huurtoeslag of nu stop te zetten, of het inkomen zo te stellen dat zij wat zij reeds over januari, februari en maart ontvangen heeft, zou moeten krijgen, en meer niet.

dan kunt u bijvoorbeeld in oktober meer gedetailleerd kijken of er medische kosten geweest zijn en of het nuttig is zo'n schenking te regelen.