Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-01-2017 13:30:12
Geldzaken & Recht

Berekening toeslagen goed gedaan?

Goed, dan hier maar mijn antwoord. wat ik aandraag, zijn helemaal geen foefjes. heel veel mensen geven aan goede doelen en als zij dat op een afgesproken regelmatige manier doen, is het totale bedrag aftrekbaar en hoeft men geen rekening te houden met de norm. 

de aftrekbaarheid van giften staat gewoon in de belastingwet, net zoals bijvoorbeeld de aftrekbaarheid van bepaalde ziektekosten.

met de huurtoeslag doet zich het vervelende feit voor, dat die abrupt stopt. slechts als voorbeeld:

bij een inkomen van € 22.200 en een huur van € 600, krijgt men € 1.596 huurtoeslag per jaar. bij een inkomen van € 22.250 en een huur van € 600, krijgt men niks. 

persoonlijk vind ik dat een dwaas groot verschil. 

dus iemand dan adviseren het inkomen, op een legale manier, onder die grens te brengen, is geen foefje, maar gebruik maken van de mogelijkheden.

voor wat betreft het andere topic, geloof ik geen barst van het verhaal over geleende bedragen voor de dierenarts. als iemand met zijn huisdier naar de dierenarts moet, moet hij betalen. heb je geen geld en kan je dat lenen, mooi dan kan je de rekening betalen. en als dat een paar keer gebeurt, staat dat ook op je bankrekening, lening komt binnen van pietje, volgende dag eraf naar dierenarts.