Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

_V
_VMMMXVII - 29-01-2017 13:30:46
Winkels & Webshops

Sleutelkluisje

Ik denk dat vooral de vraag is wie eigenlijk verandwoordelijk is voor de toegang tot de woning. de eigenaar/verhuurder ? de bewoner ? of toch de commerciele dienstverlener (waar onder zorg). en als het de bewoner/huurder is, mag deze dan zomaar allerlei voorzieningen aan de gevel spijkeren van de eigenaar ? de dienstverlener heeft met een eventuele verhuurder in de meeste gevallen geen overeenkomst op basis waarvan dit kan. zonder het sluiten van een extra overeenkomst mag er eigenlijk niks. gewoon eraan schroeven is juridisch vernieling. nog leuker wordt het bij wooncomplexen waar een deel huur is (commercieel danwel woningbouw) en een ander deel eigendom (dus men koop een lidmaatschap in de vve). wie bepaalt dan ? en de hoofdentree ? 

ik vind het heel goed dat er aandacht is voor de veiligheid, maar het probleem is veel groter. 

een zorgcilinder lijkt leuk, maar is in feite gewoon een loper met gigantische risico's en zeer grote kosten bij het verlies van de loper-sleutel (geen braakschade!). dit geldt voor alle sleutelkluizen die te openen zijn met een sleutel. in de praktijk "gokt" men nogal eens met het weer boven komen drijven van de verloren sleutels, om de hoge kosten en onrust bij klanten te voorkomen. 

een veel belovende ontwikkeling is de komst van de gemotoriseerde slotcilinders, onzichtbaar van buiten. 

de genoemde 15-20 euro per maand is voor de huur van een sleutekluisje dat voorzien is van een slot waarvan de organisatie (en ook echt alleen de organisatie) in bezit is van de loper. dit slot willen ze dus niet verkopen. waarde is ca 450 euro zonder montage. de paradox is dat men de ene sleutel (van de woning) dan inruilt voor de andere (de loper), het risico (en dus de te verzekeren inboeldel waarde) achter deze loper neemt toe met het aantal kluizen waarop deze sleutel past. 


"voor het gemak van de zorgorganisatie" vind ik net even te kort door de bocht. het bespaart de klant veel kosten, de klant krijgt de "sleutel halen" uren immers niet vergoed.  het lost ook het toegangsprobleem bij ongeplande zorg op (alarmopvolging) en natuurlijk snellere opvolging van een eventueel alarm (niet eerst dwars door de stad om een sleutel te halen).