Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwjurist
uwjurist - 02-02-2017 14:23:43
Huishouden & Energie

Vivo

inductiepannen

voor inductiekoken heb je speciale inductiepannen nodig. niet altijd is het nodig om over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe pannenset. wie weet heb je wel pannen in huis die geschikt zijn voor alle warmtebronnen. de bk balans hapjespan of de fissler koekenpan bijvoorbeeld. deze laatste kun je op alle kookplaten gebruiken, zelfs in de oven! of misschien wel een gietijzeren juspan. wel moeten de pannen nog niet eerder gebruikt zijn op gas.


wil je weten of je pannen geschikt zijn voor een inductiekookplaat? houd een magneet onder de bodem van de pan. als de magneet wordt aangetrokken is ze geschikt voor inductiekoken. ook moet de bodem vlak zijn.
bron: http://www.keukenervaringen.nl/turbokoken-met-inductie/" target="_blank">http://www.keukenervaringen.nl/turbokoken-met-inductie/

gebruik de pannen waarmee je wilt gaan koken op inductie liever niet op een gaskookplaat, ze zullen dan minder goed werken (minder warmte leveren voor de gebruikte energie: lager rendement) op inductie door de vervorming die optreedt bij het koken op gas (een gasvlam geeft geen gelijkmatige warmte en daardoor vervormen pannen heel licht, maar net genoeg om niet meer glad te zijn en dus geen optimale omstandigheden voor inductie).


het is niet zo dat licht vervormde pannen niet werken op inductie, ze zullen wel degelijk warm worden.
bron: https://www.plezierindekeuken.nl/welke-pannen-zijn-geschikt-voor-koken-op-inductie/" target="_blank">https://www.plezierindekeuken.nl/welke-pannen-zijn-geschikt-voor-koken-op-inductie/


met vriendelijke groet,


mr. monique doomernik